Relatietherapie Haarlem-Hoofddorp

Relatietherapie Haarlem Hoofddorp - Therapeut Chris Tanis

Relatie therapie

Ben je op zoek naar relatietherapie in Haarlem of Hoofddorp?

Ik heb veel ervaring bij het begeleiden van mensen met relatieproblemen en ik help jou of jullie graag verder.


Langzaam is er iets verandert

Weet je nog toen je net verliefd was, je sexuele relatie fijn was en een zonnige toekomst voor de boeg? Samen zouden jullie oud worden en er was geen wolkje aan de lucht. Maar langzaam is er iets verandert of er is iets gebeurt.

Je vind het allemaal wat saai geworden. Of heb je steeds vaker onenigheid en zelfs fikse ruzies met je partner. Of je bent vooral conflicten aan het vermijden, want telkens lijkt het alsof je op een “landmijn” stapt. En lijkt je partner maar niet te snappen wat je bedoelt en ben je teleurgesteld daarover.

Kan me voorstellen dat je dan steeds meer twijfelt aan je relatie. Maar ja, wat dan?

relatietherapie-psycholoog

Waar loop je tegenaan?

Vind je je relatie saai en ben je op zoek naar meer verbinding en passie?

Loop je op je tenen of heeft je partner lange tenen en verlang je naar een relatie waarin je gevoelige kwesties op een fijne manier kunt bespreken met elkaar, zodat het wederzijdse vertrouwen groeit en de relatie hechter wordt?

Voel je je soms alleen staan en verlang je naar een relatie waarbij je je gesteund voelt en troost kunt vinden als het nodig is?

Houdt jij voor je gevoel alle ballen in de lucht en lukt het je niet om meer gelijkwaardigheid te creeren zodat jullie samen gaan voor het geluk en welzijn?

Staat je sexleven op een laag pitje en je wilt daar verandering in aanbrengen maar het lukt niet goed om daarover te praten?

Vervallen jullie steeds in verwijten naar elkaar en krijgen snel ruzie en om deze nare situatie te vermijden, praten jullie maar helemaal niet meer met elkaar over zaken die er toedoen.

Je partner of jij bent verliefd geworden op een ander. Wat nu?

Dit zijn een aantal thema’s die ik zoal tegenkom in mijn praktijk.

Samengesteld gezin

Als er dan ook nog sprake is van een samengesteld gezin, dan wordt het nog ingewikkelder. Gevoelens van schuld over het verbreken van de “bloed” relatie liggen dan op de loer en dit kan het leven behoorlijk zuur maken.

Relatie begeleiding

In therapie gaan we met de thema’s aan de slag op een praktische en doortastende manier, waarbij jullie leren op een verbindende manier met elkaar te communiceren. Daarbij doen we veel oefeningen om voorbij het “praten over” te komen en meer lijfelijk te ervaren wat er gebeurt tussen jullie en bij je zelf.

Ik maak daarbij gebruik van methodes uit de EFT, Systeem- en Gestalt therapie om jullie dichter bij jezelf en elkaar te brengen. Uit het hoofd in je lijf en in beweging.

Uitgangspunten

Uitgangspunt voor de begeleiding zijn een 7tal elementen voor het creëren van een liefdevolle relatie: het familie systeem, ooit opgelopen blauwe plekken, echt contact maken(hechting), relatie dynamiek (van oorlogsstrijd naar liefdesstrijd), authentieke communicatie, omgaan met life-events (oa rouw) en in welke relatie fase zitten jullie.

Systeemtherapie

Systeem therapie is zeer effectief en ”evident based” om problemen te boven te komen in relatie en gezins stress. Het systeem, jullie als stel of gezin, beschouw ik als een geheel. De vraag is dan waar het systeem of jullie naar toe willen groeien en wat houdt jullie daarin tegen.

Ik ga uit van de goede intentie van jullie beiden en kijk waar de liefdes-stroom vast loopt en zorg dat deze weer op gang komt. Daarbij staat leiderschap aan de basis. Wat is belangrijk voor je en ga je daar ook voor staan of heb je de neiging het op te geven?

Resultaat

Relatie begeleiding helpt jullie om
• meer emotionele verbinding te ervaren,
• duidelijker en vrijer je gevoelens te uiten,
• beter te weten wat je wilt en waar je voor staat,
• op een meer bevredigende en authentiekere wijze ergernissen of onzekerheden te bespreken,
• elkaars intimiteit te (her) ontdekken (de basis van een bloeiend sexleven ;-),
• te communiceren vanuit verlangen in plaats van verwijt.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken?
Ik help jullie graag verder!

Chris Tanis
Geregistreerd bij de EAGT, NVAGT, RBCZ en NFG.